Timrade flytbryggor

Den timrade flytbryggan byggs enligt samma princip som vi bygger våra traditionella stenkistor med laxade knutar och dymlingar som vi dymlar fast hela konstruktionen med.

Till skillnad mot en vanlig stenkista som byggs konisk så bygger vi den här med helt raka sidor.

Timret som vi använder är blocksågat på fyra sidor med dimensionen 150mm x 225mm, och detta byggs runt stående stolpar med dim. 150mm x 150mm.

I botten på flytbryggan lägger vi i cellplast som flytmaterial som är väl förankrat i konstruktionen och som skapar flytkraften i bryggan.

När pontonen ligger färdig i sjön ser den ut som en stenkiste brygga.

Den timrade flytbryggan bygger vi med en flyt höjd på 80 cm eller lägre, beroende på vad som önskas, och med 3 meters bredd för bästa stabilitet.

Dessa olika mått är endast vår rekommendation baserad på vår erfarenhet, men kan ändras om så kunden önskar.

Flytbryggan byggs med ett trädäck med dim. 45mm x 145mm som vi lägger längsgående.

I flytbryggan fäller vi ur pollare i varje hörn för båtförtöjning, som är de hörnstolpar timret är byggt runt. Dessa sågar vi en midja på och slipar dem fina.

Vi förankrar de timrade flytbryggorna med förankringstyngder mellan 500 kg och 1500 kg, beroende på läget där den skall ligga. Allt förankras med 22 mm varmgalvad kätting.

Vi förankrar bryggan med 8 meters mellanrum eller kortare på kättingen för bästa hållfasthet.

Denna typ av flytbrygga är en mycket uppskattad flytbrygga och ser helt enkelt ut som en fast stenkiste brygga när den ligger på plats, och den är oerhört stabil.

Denna bryggkonstruktion kan vi erbjuda och leverera upp till 15 meter lång i ett enda stycke!!