Bryggor på berg

Vi bygger mycket bryggor på berg där vi fäster träkonstruktionen med tryckimpregnerade stolpar i dimensionen 150mm x 150mm i berget med hjälp av bergdubb.

Detta kräver att det är rent berg där vi ska bygga er brygga för att det ska vara möjligt att borra fast konstruktionen i berget.

Vi fäster 25mm varmgalvanizerade bergdubb, 4st/stolpe vilket vi anser är en nödvändighet när bryggan utsätts för isens krafter, vilket vi vet av erfarenhet, därav valet att dimensionera ordentligt så att ni får en så stadig och så säker brygga som möjligt.

Stolparna kan även fästas i berget ner till så djupt som 3 meter vilket vi då löser med hjälp av våra duktiga yrkesdykare. Stolparna binds sedan ihop med s.k. bommar där vi använder dimensionen 75mm x 200mm, som bultas ihop med de stående stolparna med 20mm varmgalvanizerade bultar, brickor och muttrar.

Bryggorna kan vi sedan bygga med konsollering (överhäng) med vanligt virke eller med limträbalkar, beroende hur långt överhänget behöver vara. Samma konstruktion kan vi även utföra i varmgalvanizerat stål då det blir den överlägset bästa konsolleringen förutsatt att det finns ordentligt fäste inne vid land.

På dessa olika typer av s.k. bärlinor lägger vi spikreglarna med dimensionen 45mm x 145mm, vilka vi fäster liggande för att det skapar en mycket starkare vridstyvhet i konstruktionen.

Slutligen lägger vi trädäcket som vanligtvis består av 34mm x 145mm. Detta figursågar vi in mot berget med millimeter precision vilket får ett mycket professionellt och vackert intryck, och som imponerar även på vanliga yrkesskickliga snickare.

På sidorna på bryggan klär vi ned 3 varv med samma dimension som brygg däcket för att dölja konstruktionen och för att rama in bryggan på ett snyggt sätt.

Integrerat i bryggan fäller vi in pollare för båtförtöjning med dimensionen 150mm x 150mm som vi har sågat ur en midja på och slipat dem riktigt mjuka och fina.

En uppskattad byggnation i bryggan är att få en klappbrygga inbyggd, vilket är ett steg, ca 20cm ned från bryggdäcket vilket gör att det blir lättare när man vill gå i och ur båten. Det steget bygger vi efter ert önskemål i längd och bredd.

En populär detalj är vår infällda badstege som gör att man ändå kan lägga till med båten trots att badstegen är nedfälld.

Och varför inte ett bryggräcke med rep exempelvis vilket ramar in bryggan och får den att kännas ännu mer som en härlig samlingsplats för familj och vänner där man kan sitta vid uppdukat bord och inte behöver känna att man ska ramla över kanten.

Våra fina räcken hittar ni under bildgalleri, räcken.

Känner Ni Er osäkra vid val av bryggtyp eller renovering, delar vi givetvis med oss av vårt kunnande samt vår erfarenhet. Vi lämnar alltid offert efter att ha tittat på plats, eller bilder från er, och efter en dialog.

Två viktiga kännetecken för vårt företag är att alltid ha en bra relation till kunden samt att alltid bygga en kraftig och noggrant utförd brygga.